Miniburger
Ingredients
- 500grRunder gehakt
- 1-2theelepel(s)Zout
- 1-2Ei(eren)
- 1-2theelepel(s)Ghee
Method
Haal het rundergehakt minimaal één uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Pak 500 gehakt (afhankelijk hoeveel honger je hebt) en doe dit in een kom. Voeg hier voor 1 theelepels zout aan toe. En tot slot het ei.
Vervolgens kneed je het geheel goed, en dan bedoel ik echt kneden, zodat het tussen je vingers door komt. Na een minuut of wat voel je de consistentie steviger worden. Ga door totdat je met 1 hand de massa gehakt kan optillen.
Verdeel het gehaakt nu in ongeveer 6 even delen en maak je miniburgers. Dit kan je laten staan maar is niet nodig, je kunt gelijk bakken.
Zet de pan op het vuur en voeg hier wat bakvet aan toe, voeg hier tegelijk een bodempje water aan toe. Dit voorkomt dat de burgers van binnen nog rauw zijn, terwijl de buitenkant al zwart is.
Voeg je burgers toe als het het water warm is, en keer ze voor de eerste keer om als ze geheel grijs zijn geworden. Bak ze vervolgens een minuut of 10 door totdat ze goed stevig zijn. Geniet er van!
Recipe Notes
Probeer ook een extra grof gehakt, dit geeft net een andere bite waardoor het nog lekkerder is.
Dit recept is zeer makkelijk te verdubbelen, gewoon alles keer 2.