T-bone steak uit de oven

by | Jul 2, 2024 | Recepten | 0 comments

T-bone steak uit de oven

  • AuthorArnout Reitsma
  • Prep10 minuten
  • Cook30-35 minuten
  • Total40-45 minuten
  • StyleOven
  • CuisineCarnivore
Servings 1
Je kunt een T-bone steak herkennen aan het T-vormige bot. Hier komt dan ook zijn naam vandaan. De T-bone steak is een groot en indrukwekkend stuk vlees dat twee van de duurste stukken rundvlees bevat: de entrecôte en de ossenhaas. Het gedeelte ossenhaas is een stuk kleiner en bevat ook minder vet dan het entrecôte-gedeelte. Voor de echte carnivoor is dit stuk vlees onmisbaar!

Ingredients

  • 1000grT-bone steak
  • 1theelepelZout
  • 1-2theelepel(s) Reuzel
  • 1-2theelepel(s)Roomboter

Method

Haal je T-bone steak minimaal één tot twee uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Zout het stuk aan alle kanten goed in en laat dit intrekken, totdat het vlees er mooi diep rood uit ziet.

Eenmaal mooi rood kan de pan op het vuur en de oven aan (100-125°C). Zorg dat de pan goed heet is voordat je het bakvet toevoegt, reuzel en/of roomboter en laat het vet smelten.

Nu is het tijd om het stuk vlees rondom mooi aan te braden. Begin met de vette kant en bak alle kanten mooi bruin aan voor 1-2 minuten en haal de pan daarna van het vuur af om het vlees even tijd te geven om tot rust te komen voordat het in de over gaat.

Als je die hebt, doe de kerntemperatuur meter in het vlees en zet hem met pan en al in de oven. Nu is het een kwestie van geduld. Bij een kerntemperatuur van 45°C, of na ongeveer 30-40 minuten heb je je Tohahawk steak heerlijk medium-rare.

Wanneer de thermometer of timer af gaat haal je de pan met het vlees uit de oven, maar ook nu nog even geduld, laat hem afgedekt (met deksel in de pan of in het aluminiumfolie) nog even 10 minuten rusten.

Vervolgens kan je een heerlijk stuk vlees aansnijden, presenteer het met nog een beetje grof zeezout en je hebt een heerlijke maaltijd.

Recipe Notes

Waarom een combinatie van reuzel en roomboter vraag je je misschien af? De reuzel voeg ik toe omdat het goed tegen de hitte kan en roomboter voor de smaak en de bruining van het vlees. Door deze combinatie brand de roomboter een stuk minder snel aan en heb je heerlijk eindresultaat.

Tip van de kok, aangezien je oven toch aan staan, zet gedurende de 10 minuten dat je het vlees laat rusten je bord in de oven. Dan geniet je een stuk langer van lekker warm vlees en jus.

Nutritional Information

Serving Size100gr
Calories215 Kcal
Fat14.2 gr
Saturated Fat6.2 gr
Polyunsaturated Fat0.7 gr
Monounsaturated Fat6.7 gr
Cholesterol62 mg
Sodium52 mg
Potassium246 mg
Carbohydrates0.0 gr
Sugar0 gr
Protein20.3 gr
Vitamin A4 ug
Vitamin D0.1 ug
Vitamin B60.6 mg
Vitamin B121.7 ug
Calcium5.0 mg
Iron1.7 mg
Magnesium10 mg
Gebaseerd op de dagelijkse inname van een gemiddelde volwassen persoon.
Arnout reitsma nieuw kleur 100x100 e1597242795492
Over Arnout
Arnout is een enthousiaste thuiskok met een passie voor het carnivoordieet. Na jaren zoeken vond hij gezondheid en balans in pure, dierlijke voeding. Met Carnivore Meals inspireert hij dagelijks met eenvoudige en smaakvolle recepten.