Ribeye steak uit de oven
Ingredients
- 250grRibeye
- 1theelepelZout
- 1-2theelepel(s) Reuzel
- 1-2theelepel(s)Roomboter
Method
Haal je Ribeye steak minimaal één tot twee uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Zout het stuk aan alle kanten goed in en laat dit intrekken, totdat het vlees er mooi diep rood uit ziet.
Eenmaal mooi rood kan de pan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voordat je het bakvet toevoegt, en laat het vet smelten.
Nu is het tijd om het stuk vlees rondom mooi aan te braden. Begin met de vette kant en bak alle kanten mooi bruin aan voor 30 seconden per zijde en haal de pan daarna van het vuur af om de pan iets af te laten koelen.
Zet de pan terug op laag vuur en dek de pan bij voorkeur af. Nu bak je het stuk ribeye nog ongeveer 5 minuten per platte zijde.
Als je die hebt, kan je met een kerntemperatuur meter de temperatuur van het vlees controleren. Bij een kerntemperatuur van 45 °C heb je je Ribeye steak heerlijk medium-rare.
Na ongeveer 10 minuten baktijd (of tot de 45 °C is behaald), moet je voor het beste resultaat toch nog even geduld hebben, laat hem afgedekt (met deksel in de pan of in het aluminiumfolie) nog even 10 minuten rusten.
Vervolgens kan je een heerlijk stuk vlees aansnijden, presenteer het met nog een beetje grof zeezout en je hebt een heerlijke maaltijd.
Recipe Notes
Waarom een combinatie van reuzel en roomboter vraag je je misschien af? De reuzel voeg ik toe omdat het goed tegen de hitte kan en roomboter voor de smaak en de bruining van het vlees. Door deze combinatie brand de roomboter een stuk minder snel aan en heb je heerlijk eindresultaat.