Brisket steak uit de oven
Ingredients
- 1000-2000grBrisket
- 1theelepelZout
- 350 mlBouillon
Method
Haal je Brisket minimaal één tot twee uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Als je wilt kan er wat vet worden weggesneden als er te veel vet aan het stuk vlees zit, maar trim niet te veel weg.
Zout het stuk aan alle kanten goed in en laat dit intrekken, totdat het vlees er mooi diep rood uit ziet en plaats het in een braadslee of ovenschaal die de oven in kan en dek deze af met een deksel of aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor (180°C). En doe het stuk Brisket voor 1 uur in de oven bij deze temperatuur.
Na het uur haal de ovenschaal kort uit de oven en voeg de 350 ml bouillon toe. Op dit moment verlaag je de oven temperatuur naar 125-150°C om het vlees langzaam verder te laten garen. Afhankelijk van hoe zwaar het stuk Brisket is, duurt dit nog eens 1.5 tot 2 uur.
Als je het vlees uit de oven haalt moet het makkelijk te snijden zijn (als een scherp mes door boter). Het heeft nog een heerlijke bite, maar is enorm mals!
Recipe Notes
Wissel een keer af tussen runder- en kippen-bouillon, dit kan een leuk smaakverschil geven.
Gooi de bouillon trouwens nooit weg, dit is enorm smaakvol, serveer het bij het vlees en wat je overhoud kan je altijd later nog een keer opwarmen (misschien een beetje aanlengen met water als het te sterk van smaak is).