Brisket uit de oven

by | Jun 15, 2024 | Recepten | 0 comments

Brisket steak uit de oven

  • AuthorArnout Reitsma
  • Prep10 minuten
  • Cook3 uur
  • Total3 uur
  • StyleOven
  • CuisineCarnivore
Servings 1
Een volledige Brisket bestaat uit twee stukken vlees die samen een geheel vormen. De slager haalt de Brisket uit elkaar en snijdt hem bij zodat je de keuze hebt tussen het magere stuk, meestal de platte-brisket of eerste snede genoemd, en het meer gemarmerde stuk met het meeste vet, vaak de brisket-punt of tweede snede genoemd. Wij als carnivoren gaan natuurlijk voor dit 2e stuk met meer smaak en voedingsstoffen. Het is een stuk vlees wat zich uitstekend leent voor een low en slow bereiding in de oven of op de barbecue. Hier delen we een heerlijk berijding in de oven.

Ingredients

  • 1000-2000grBrisket
  • 1theelepelZout
  • 350 mlBouillon

Method

Haal je Brisket minimaal één tot twee uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Als je wilt kan er wat vet worden weggesneden als er te veel vet aan het stuk vlees zit, maar trim niet te veel weg.

Zout het stuk aan alle kanten goed in en laat dit intrekken, totdat het vlees er mooi diep rood uit ziet en plaats het in een braadslee of ovenschaal die de oven in kan en dek deze af met een deksel of aluminiumfolie.

Verwarm de oven voor (180°C). En doe het stuk Brisket voor 1 uur in de oven bij deze temperatuur.

Na het uur haal de ovenschaal kort uit de oven en voeg de 350 ml bouillon toe. Op dit moment verlaag je de oven temperatuur naar 125-150°C om het vlees langzaam verder te laten garen. Afhankelijk van hoe zwaar het stuk Brisket is, duurt dit nog eens 1.5 tot 2 uur.

Als je het vlees uit de oven haalt moet het makkelijk te snijden zijn (als een scherp mes door boter). Het heeft nog een heerlijke bite, maar is enorm mals!

Recipe Notes

Wissel een keer af tussen runder- en kippen-bouillon, dit kan een leuk smaakverschil geven.

Gooi de bouillon trouwens nooit weg, dit is enorm smaakvol, serveer het bij het vlees en wat je overhoud kan je altijd later nog een keer opwarmen (misschien een beetje aanlengen met water als het te sterk van smaak is).

Nutritional Information

Serving Size100gr
Calories246 Kcal
Fat16 gr
Saturated Fat6.2 gr
Polyunsaturated Fat0.6 gr
Monounsaturated Fat6.7 gr
Cholesterol90 mg
Sodium41 mg
Potassium197.2 mg
Carbohydrates0 gr
Sugar0 gr
Protein24 gr
Calcium14 mg
Iron2.1 mg
Gebaseerd op de dagelijkse inname van een gemiddelde volwassen persoon.
Arnout reitsma nieuw kleur 100x100 e1597242795492
Over Arnout
Arnout is een enthousiaste thuiskok met een passie voor het carnivoordieet. Na jaren zoeken vond hij gezondheid en balans in pure, dierlijke voeding. Met Carnivore Meals inspireert hij dagelijks met eenvoudige en smaakvolle recepten.