Bavette uit de pan/wok
Ingredients
- 1000grBavette
- 1theelepelZout
- 1-2theelepel(s) Runder Tallow
Method
Haal je Bavette steak minimaal één tot twee uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Snij de Bavette zo veel mogelijk in gelijke stukken van ongeveer 3-4 vierkante centimeter. Omdat het een stuk vlees is dat niet helemaal recht loopt, lukt dit nooit helemaal perfect, maar dat is ook niet nodig.
Zout de gesneden stukken vlees in en laat dit intrekken, totdat het vlees er mooi diep rood uit ziet.
Eenmaal mooi rood kan de pan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voordat je het bakvet toevoegt, en laat het vet smelten.
Nu is het tijd om het stuk vlees kort en snel te bakken. Afhankelijk van hoe je je vlees houdt, doorbakken duurt een minuut of 10 (dan zijn de blokjes stevig). Wil je ze liever meer medium-rare ben je met 5 minuten op hoog vuur wel klaar.
Echt laten rusten hoeft niet met dit vlees, maar een paar minuten kan geen kwaad. Serveer deze heerlijke Bavette vervolgens met een beetje extra grof zeezout, en je bent al weer klaar.
Recipe Notes
Een Bavette is een stuk vlees dat je prima medium, of medium-rare kunt eten. Dit maakt het vlees wat malser dan wanneer het helaal doorbakken is.