Bavette uit de pan/wok

by | Jun 15, 2024 | Recepten | 0 comments

Bavette uit de pan/wok

  • AuthorArnout Reitsma
  • Prep10 minuten
  • Cook5-10 minuten
  • Total15-20 minuten
  • StyleHot and fast
  • CuisineCarnivore
Servings 1
De Bavette is een mooi stuk vlees dat wordt gesneden uit de vinkenlap van het rund. Vroeger werd dit stuk vlees nog wel eens als slachtafval gezien (ongelofelijk maar waar). Het heeft een wat grovere structuur zodat het een mooie bijt heeft. Een stuk vlees dus dat door menig vleesliefhebber erg gewaardeerd wordt!

Ingredients

  • 1000grBavette
  • 1theelepelZout
  • 1-2theelepel(s) Runder Tallow

Method

Haal je Bavette steak minimaal één tot twee uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Snij de Bavette zo veel mogelijk in gelijke stukken van ongeveer 3-4 vierkante centimeter. Omdat het een stuk vlees is dat niet helemaal recht loopt, lukt dit nooit helemaal perfect, maar dat is ook niet nodig.

Zout de gesneden stukken vlees in en laat dit intrekken, totdat het vlees er mooi diep rood uit ziet.

Eenmaal mooi rood kan de pan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voordat je het bakvet toevoegt, en laat het vet smelten.

Nu is het tijd om het stuk vlees kort en snel te bakken. Afhankelijk van hoe je je vlees houdt, doorbakken duurt een minuut of 10 (dan zijn de blokjes stevig). Wil je ze liever meer medium-rare ben je met 5 minuten op hoog vuur wel klaar.

Echt laten rusten hoeft niet met dit vlees, maar een paar minuten kan geen kwaad. Serveer deze heerlijke Bavette vervolgens met een beetje extra grof zeezout, en je bent al weer klaar.

Recipe Notes

Een Bavette is een stuk vlees dat je prima medium, of medium-rare kunt eten. Dit maakt het vlees wat malser dan wanneer het helaal doorbakken is.

Nutritional Information

Serving Size100gr
Calories145 Kcal
Fat6.06 gr
Saturated Fat2.51 gr
Polyunsaturated Fat0.23 gr
Monounsaturated Fat2.47 gr
Cholesterol30 mg
Potassium326 mg
Carbohydrates0 gr
Sugar0 gr
Protein22.2 gr
Gebaseerd op de dagelijkse inname van een gemiddelde volwassen persoon.
Arnout reitsma nieuw kleur 100x100 e1597242795492
Over Arnout
Arnout is een enthousiaste thuiskok met een passie voor het carnivoordieet. Na jaren zoeken vond hij gezondheid en balans in pure, dierlijke voeding. Met Carnivore Meals inspireert hij dagelijks met eenvoudige en smaakvolle recepten.