Smash Burger
Ingredients
- 500-1000grRunder gehakt
- 1theelepelZout
- 1-2theelepel(s) Reuzel
- 1-2theelepel(s)Roomboter
Method
Haal het rundergehakt minimaal één uur van tevoren bereiden uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Ben je klaar om je burgers te gaan bereiden? Pak ongeveer 250 gram gehakt en plet het tot een burger en doe er aan 1 kant wat zout op, ja zo simpel is het!
Verhit je pan goed voordat je er bakvet in doet. Ik heb zelf voorkeur voor een combinatie van reuzel en roomboter, maar als je de reuzel liever links laat liggen is dat helemaal prima.
Wanneer het bakvet is gesmolten leg je de burger met de ongezouten kant in de pan, zodra deze een beetje grijzig begint te worden aan de bovenkant draai je hem om. Nu kan je ook op deze kant wat zout strooien.
Een paar minuten aan elke kant opbakken en je burger is klaar voor consumptie. Geniet er van!
Recipe Notes
Probeer ook een extra grof gehakt, dit geeft net een andere bite waardoor het nog lekkerder is.